11 Mayıs 2015 Pazartesi

Geleli Kebabı

Bir kere amerikan servisi yapmış olsam da yemek malum her gün yeniyor. Yemek bloglarını gezerken bu kebabı buldum. Hem yapması kolay hem de yağını az tutarsanız hafif bir yemek.


Öncelikle közlediğiniz patlıcanları bıçak yardımıyla eziyorsunuz. Fırın kabının tabanına patlıcanı yerleştirdikten sonra soğan, sarımsak, biber, pul biber ve kuşbaşı etle hazırlanmış sotenizi de üzerine ekliyorsunuz. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyorsunuz. Sonra servise hazır. Deneyin derim.


Közlenmiş patlıcanı soymak çok zor derseniz bir kere daha düşünün derim. Bunu yemek programında gördüm meğer annem de biliyormuş benimle paylaşmamış. 
Öncelikle patlıcanı ekmek tahtasının üzerinde ikiye bölün. Baş kısmını kesin. İçini kaşık yardımıyla sıyırarak alın, işte bu kadar basit. Altta resimleri görünce daha net anlayacaksınız. Belki biliyorsunuzdur ama ben sürekli elimi yaktığım için paylaşmak istedim.  Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok: