1 Şubat 2015 Pazar

Kek Kalıbında Sodalı Börek

Yaptım olduuu... Hiç şaşırmayacağınız üzere bu hafta içi de misafirim vardı. Hani gelin hamamımda bahsetmiştim ya çok yakın arkadaşlarım var diye onları annelerini ve kardeşlerini çağırmıştım. Şeker gelmedi ama olsun sanırım affedebilirim :) Anlatıyorum ya güzel pasta yapar değişik şeyler dener diye, ona hava yapayım diye buldum bu böreği. 
Ben tarifi buradan buldum ama ufacık bir değişiklik yaptım. Nuraydan aldığım eski sodalı börek tarifinden çalıntı yaptıım. Gelelim yapılışına...

MALZEMELER :
1 sb süt
1 yumurta
1 maden sodası
1/2 sb sıvıyağ
1 çay kaşığından az karbonat
5 adet yufka

İçine ben lor ve beyaz peyniri karıştırdım. Maydanoz ve pul biber de ekledim. Patatesli de çok güzel olağını düşünüyorum. 

YAPILIŞI:
Kek kalıbını güzelce yağlayın. En alta yufkayı yerleştirin ancak ortasının yırtılmamasına dikkat edin.
Benim yerleştirirken yırtıldı. Ben de ortadaki kısma malzeme gelmemesine yufka olmasına dikkat ettim öyle de olur :)
İlk yufkayı hazırladığınız karışıma batırmadan kuru şekilde seriyorsunuz. İkinci katı ikiye bölüp sosa batırarak yerleştiriyorsunuz. Üzerine malzeme ekliyorsunuz. 
İki yufka için yine soslama işlemi yaparak malzeme ekleyin. son olarak da malzeme üzerine yine soslu yufkayı serin. İlk kat yufkanın dışarıda kalan kısımlarını üzerine kapatıp bir gece buzdolabında  ekletin. 

Fırına verirken üzerine yağ sürün ve 170 derecede pişirin. Pişmesi biraz uzun sürüyor onun için son ana bırakmayın ki benim gibi sinirden ölmeyin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: