3 Şubat 2015 Salı

Çıtır Mantı

Artık biliyorsunuz her misafire yeni birşeyler bulma çabası var bende. Yine nette ararken bu tarifle karşılaştım. Deneyeyim olur mu dedim inanın oldu hem de çok lezzetli oldu. Yiyenler de çok beğendiler. Üzerine de sarımsaklı yoğurtla çok lezzetli oldu.
Üstte verdiğim linkte tarifi var amabir de ben anlatayım. Yufkayı ikiye bölüp içini yağlı su ile ıslatın. Soğan, karabiber, kıyma, tuz ve pul biberi yoğurun. İçeriaine altta gördüğünüz gibi serin. Sıkıca sarın ve şekildel, gibi kesin. Fırında 150 derecede pişirin. Üstünün kuruması kızarması gerekiyor. Kıymanın pişmesi için sıcaklığı artırmayın. 
Yalnız aklınızda bulunsun uzun sürede pişiyor. Misafirleriniz gelmeden önce pişirin ki benim gibi rezil olmayasınız. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: