4 Temmuz 2015 Cumartesi

Yanardağ Pasta

Şekli belki size çok cezbedici gelmeyebilir ama lezzeti gerçekten muhteşem. Bu akşamki misafirlerime yapmıştım bunu. Hazır zannettiler ve açıklama yapmak zorunda kaldım çünkü 2 yıl önce yaş pastadan zehirlenip bir hafta hastanede yatmışlardı. Gerçekten farklı bir lezzeti var ve yapımı da çok kolay. Tarif Nihalden.


Yana akanları silseydin demeyin. Adı üstünde yanardağ pastası bu. Onlar da lav :)

Malzemeler:
Hazır pasta tabanı
1 paket petibör
1 paket krem şanti
1 paket dolgu krema
Damla çikolata
Üzeri için meyve sosu

Yapılışı :
Dolgu krema ve krem şantiyi hazırlayın. Birbirlerine karıştırın. İçine damla çikolata ve kırdığınız petibörleri ekleyerek tekrar karıştırın. Pasta tabanının altını sütle ıslatın. Hazırladığınız karışımı üzerine sürün. Pasta tabanının üst kısmını istediğiniz sayıda bölün. Kremanın üzerine hafifçe bastırarak oturtun. (Üst kısım çok ıslatılmayacak. Yoksa dağılıyor) En üste de hazırladığınız meyve sosunu dökün. Kek de çekecek aralardan da akacak. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: