4 Ekim 2015 Pazar

Kışlık Menemenlik Sos

Bu sefer ben de yapmalıydım. Geçen yıl da heveslenmiştim ama zamanı geçmişti. Ben menemeni çok severim.  Önceki yılı annemin yaptıklarıyla geçirdik bu sene bendekiler numunelik. Naçizane denemek isteyen olursa anlatayım ama öyle çok net bir tarif değil. 
Bol menemen yaptığınızı düşünün.  Domatese göre biber doğrayın biraz yağ ile öldürün. Soyulmuş ve rendelenmiş mümkünse robottan geçirilmiş domatesi üzerine boşaltın. Biraz pul biber de ekleyebilirsiniz. Bu karışım böylece yaklaşık 30 dk. pişmelidir. Piştikten sonra sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatın ve bir bezin üzerinde ters çevirin sabaha kadar bekletin. Sabah kapakların ortaları içeri çekilmişse konserveniz tamam demektir. 


Not: Domateslerin kabuklarının kolayca soyulmasını istiyorsanız altını artı şeklinde çizin. Önce sıcak suya sonra soğuk suya atın. Kolaylıkla soyulduğunu göreceksiniz :)

Hiç yorum yok: